Copyright Rosa Nederhof
Q2
heartfriends

Onvoor-waardelijk Ouderschap

Empatisch & Verbonden Samenzijn ♥

Kies Nu Voor Verbinding & Zelfzorg!

I ♥ Onvoorwaardelijk Ouderschap!

 

Gekke bekken trekken, keihard lachen, wild stoeien, samen huilen of knus onder een dekentje met een film of een boek. De stralende oogjes van je kind, die liefdevol naar je opkijken. Een warm handje in het jouwe. Dat verbonden gevoel… Genieten van en met elkaar. Mijn hart zegt hier ja tegen. Straffen, schreeuwen, in slaap laten huilen, daarvan krimpt mijn hart ineen. Voel jij dat ook? Onvoorwaardelijk Ouderschap (OO) past dan bij jou. Het is een wetenschappelijk onderbouwde ouderschapsstijl die sterk in opkomst is. Misschien heb je al eens gehoord van deze stroming. Deze eerste korte uitleg kan je dan overslaan! Het vervangt het klassieke straffen en belonen door samenwerking en verbinding. Het vervangt complimenten en kritiek door vieren en rouwen. En gedrag veroordelen, wordt de beweging maken naar zien wat eronder zit. Je leert liefdevol & speels bedding geven aan je kind zodat ze haar balans terug kan vinden. Je leert de verbinding te voeden. Je leert bovendien voor jezelf zorgen, zodat je ruimte hebt in je ♥

 

Als je als ouder vol overtuiging OO gaat opvoeden stuit je al snel op drempels. Je hebt de standaard tools uit je rugzak gehaald en je rugzak niet bijgevuld met iets nieuws. Helaas is onze taal ontzettend voorwaardelijk. En wat wél bijdraagt aan verbinding heb je niet met de paplepel ingegoten gekregen.

Er is dan een gat tussen hoe je wílt omgaan met je kinderen en wat je kunt. En daar wil ik met de Empathie Praktijk aan bijdragen. Als je onvoorwaardelijk wilt opvoeden en voelt dat je kunt groeien in je verbindende vaardigheden, kun je bij de Empathie Praktijk terecht.

Gevolgen Straffen & Belonen

Van de prestatiegerelateerde beloning op het werk, alleen mogen buitenspelen als je werkje af is, tot de gang op gestuurd worden als je je misdraagt; straffen en belonen is de standaard in onze maatschappij. Het idee is dat je zo ‘goed gedrag’ leert.

Helaas blijkt uit onderzoek hoe dit een killer is voor vertrouwen, intrinsieke motivatie en creativiteit. En dat het een strategie is die eigenlijk zijn doel niet bereikt. Voorwaardelijke aandacht is vooral enorm succesvol in het bezorgen van gevoelens van faalangst, schaamte, schuldgevoel en onzekerheid…

Want mama stuurt mij weg en vindt mij niet meer lief als ik stoute dingen doe. En papa vond mijn vorige tekening heel mooi maar over deze zei hij niets, terwijl ik expres dezelfde maakte…

Vindt papa mijn tekening lelijk? Saai? Vindt hij mij nog wel aardig? De innerlijke wereld van je kind raakt gedomineerd door onzekere gedachten, je kind gaat pleasen en voelt schaamte & schuldgevoel als het pleasen niet het verwachte resultaat heeft.

Het kan anders; vanuit verbinding opvoeden ♥

 

Zit je met je handen in het haar?

Verlang je naar een veilige plek om je verhaal te doen? Wil je voor jezelf gaan zorgen, zodat je er voor je kind kan zijn? Zoek je iemand die de vertaalslag kan maken van het gedrag naar de onderliggende behoefte? Zoek je een manier om in verbinding uit de situatie te komen?

Geef jezelf het mooiste kado! Wacht dan niet langer en investeer in je gezin. Geef je kind en jezelf het allermooiste kado door de band tussen jullie te voeden. Liefde is een geschenk waar jullie je hele leven lang van blijven oogsten.

<< Ouderschap Volgens de Empathie Praktijk >>

Biologische Norm

Veilige Hechting

Oog Voor Behoefte

Spelen & Lachen

Emoties Uiten

Empathie & Verbinding

Klassieke Slaaptraining

Stickers Plakken

Helicopter- & Tijgerstijl

Straffen & Belonen

Afleiden & Sussen

Oordeel & Diagnose

Steun & Skills

De Empathie Praktijk wil een steunpunt zijn voor (aanstaande) ouders, waardoor ouders & kinderen kunnen floreren. Een plek waar ouders empathie kunnen ontvangen & verbindende vaardigheden kunnen aanleren. Een plek waar je ondersteuning kan vinden bij het zoeken naar de verbinding met je kind, speels & empathisch. Een plek die je helpt om je eigen antwoorden te vinden, als je het even niet meer weet. Altijd met de intentie om jou als ouder in je kracht te zetten & de hechting tussen jou en je kind te ondersteunen. Nooit met bestraffende of emotioneel beschadigende maatregelen. In essentie heb ik voor jou de plek gecreëerd die ik 10 jaar geleden zelf had willen bezoeken en nu nóg!

Kies Nu Voor Verbinding & Zelfzorg!

Coachings-traject & Empathie Sessies

Leer hoe je verbinding voedt &
Hoe niet

Ontvang mijn kijk op jouw omkaderde situatie

Veilige ruimte voor je kind om gehoord te worden

*Online via videobellen & aan de keukentafel in Utrecht

"Nog even dit. Ik wil dat je precies weet bij wie je coaching of een cursus overweegt. Ik ben opgeleid als coach en trainer in Verbindende Communicatie & Bioloog. Een moeder bovendien, met veel eigen ervaring & veel kennis in huis over Onvoorwaardelijk Ouderschap, Emoties, het Brein, Attachment Play & het lezen van de behoeften achter het gedrag. Ik ben dus geen psycholoog of pedagoog. Ik stel geen diagnoses, doe geen behandelingen en ben geen voorstander van veelgebruikte pedagogische methoden zoals Triple P.
Hier kom je juist omdat je het anders wilt."
Rosa, Trainer & Coach
De Empathie praktijk

What Kids Need Most - dr. Gabor Mate

"De eerste drie jaar van hechting, ingebed in gemeenschap, leggen de basis voor hun verdere leven."
Rosa Nederhof
Coach & Trainer

Kies Nu Voor Verbinding & Zelfzorg!