zwanger
DSC_5097 CSC_3556
Tired mom

STERKE START

Empatisch & Empowered Ouderschap begint bij
Zelfzorg - vanaf de Zwangerschap

Kies Nu Voor Empowerment & Zelfzorg!

Steun & Skills

De Empathie Praktijk wil een steunpunt zijn voor (aanstaande) ouders, waardoor ouders & kinderen kunnen floreren. Een plek waar ouders empathie kunnen ontvangen & verbindende vaardigheden kunnen aanleren. Een plek waar je ondersteuning kan vinden bij het zoeken naar de verbinding met je kind, speels & empathisch. Een plek die je helpt om je eigen antwoorden te vinden, als je het even niet meer weet. Altijd met de intentie om jou als ouder in je kracht te zetten & de hechting tussen jou en je kind te ondersteunen. Nooit met bestraffende of emotioneel beschadigende maatregelen. In essentie heb ik voor jou de plek gecreëerd die ik 10 jaar geleden zelf had willen bezoeken en nu nóg!

Sterke Start I

Juist rondom zwangerschap en geboorte is het intens belangrijk om gehoord worden met wat in jou leeft. Door volledige ruimte te krijgen voor jouw gevoelens en angsten, wordt helder waar die gevoelens voor proberen te zorgen en kun je makkelijk een manier zoeken om te realiseren wat er echt toe doet. Als er ruimte is om bewust te ontdekken hoe jouw moederschap en geboorte eruit mogen gaan zien, is de kans groter dat je van deze periode geniet en groeit. Omdat een zwangerschap en geboorte grote life events zijn, hebben ze een enorme invloed op je welzijn. Ze hebben de potentie om een gigantisch bekrachtigende en verrijkende ervaring te zijn, of juist het tegenovergestelde daarvan. Ik ben van mening dat empathie dé factor is die deze periode maakt of breekt; ik hoop dat je jezelf de kans geeft om empathie te laten bijdragen aan jouw empowerment.

Sterke Start II

De mensheid werd geboren in een tijd dat we leefden in een stam. Om ons heen waren onze verwanten en dierbaren. Baby’s groeiden groot in de armen van liefdevolle verzorgers. De biologische blauwdruk van je baby komt overeen met het leven dat we hadden in de Prehistorie. Baby’s van nu hebben na de geboorte dan ook vaak een emotionele jetlag!  Baby’s vragen je om terug te gaan naar de oorsprong en de menselijke biologische norm te volgen. Ook ouders hebben hierdoor vaak een emotionele jetlag: wie verwacht er nu een baby uit de prehistorie? Helemaal niet gek dus, als je wat begeleiding zoekt bij het aanpassen aan het leven met een oermensje.

“Present day human beings have evolved from 6,666 generations of hunter gatherers, 366 generations of farmers, 7 generations of industrialised city dwellers and 4 generations of sedentary modern humans.” Vivo Barefoot

Zelfzorg Onder Druk

Ouderschap & Zwangerschap kan heel emotioneel en intens zijn, zeker als je het slaaptekort, de hormonen & fysieke uitputting erbij optelt. Het is moeilijk om tijd te vinden voor zelfzorg en een nieuwe balans te vinden. Misschien gedraagt je lichaam of je kind zich heel anders dan je had verwacht, of voel jij je niet jezelf. Wanneer je daarover deelt met iemand anders, is de kans groot dat je bedolven wordt onder de adviezen. Als gevolg daarvan kun je je juist extra eenzaam en machteloos voelen. Terwijl je eigenlijk gewoon je verhaal kwijt wilde… “Als je graag écht gehoord wilt worden – of toch best advies wilt maar dan van iemand waarvan je erop vertrouwt dat ze meedenkt in jouw richting, pas nadat je gehoord bent & op jouw verzoek – dan kun je terecht bij de Empathie Praktijk.”

"Nog even dit. Ik wil dat je precies weet bij wie je coaching of een cursus overweegt. Ik ben opgeleid als coach en trainer in Verbindende Communicatie & Bioloog. Een moeder bovendien, met veel eigen ervaring & veel kennis in huis over Onvoorwaardelijk Ouderschap, Emoties, het Brein, Attachment Play & het lezen van de behoeften achter het gedrag. Ik ben dus geen psycholoog of pedagoog. Ik stel geen diagnoses, doe geen behandelingen en ben geen voorstander van veelgebruikte pedagogische methoden zoals Triple P.
Hier kom je juist omdat je het anders wilt."
Rosa, Trainer & Coach
De Empathie praktijk