Eerdere Cursussen

oktober 2019
Topdown & Mindset Proof Opvoeden

Kom jij je aankomende 3 zaterdagen oefenen met Topdown & Mindset Proof opvoeden bij De Empathie Praktijk?

Ontdek antwoorden:
Hoe kom ik toch steeds terecht in discussies en strijd?
Hoe kan ik een Growth Mindset voorleven en uitnodigen?
Waarom vraagt mijn hoogbegaafde kind Waarom?
Hoe vang ik mijn kind op als ze overstuur is?
Waarom reageert mijn kind intens?

Aankomende 3 zaterdagen geef ik een Interactieve Communicatie Cursus. De cursus is toegespitst op het opvoeden van hoogbegaafde kinderen. We gaan oefenen met Geweldloze Communicatie; de beste tool die ik ken om in verbinding te komen met Hoogbegaafde Kinderen.

We gaan onze communicatie genadeloos fileren. We leren exact en oordeelvrij te communiceren. Nodig niet langer uit tot discussie! Je leert Topdown communiceren. Leer de bron herkennen van strijd. We bewegen van het Power Over Paradigma naar Power With Parenting. We leren ons kind opvangen met Empathie. We gaan behoeften herkennen bij onszelf en ons kind. We boren ons creatieve denkvermogen aan. Welkom in de Growth Mindset!

Wanneer? 3 zaterdagen van 10:00-17:00, 5/10. 12/10 & 19/10
Waar? Utrecht Langerak, op 3 minuten van de snelweg.

Stap in de Growth Mindset. Leer Topdown denken & communiceren. Kom in verbinding met je hoogbegaafde kind!

Interesse? Meld je dan aan op info@empathiepraktijk.nl, volg De Empathie Praktijk op Facebook en klik op ‘gaat’.

Tot zaterdag!

september/oktober 2019
In verbinding met je hoogbegaafde kind

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, zittende mensen en tekst

Er kan gemakkelijk strijd ontstaan tussen jou en je hoogbegaafde kind. Alle ingrediënten zijn ervoor aanwezig. Een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, gemak in het bedenken van argumenten, een verlangen naar autonomie dat de kalenderleeftijd vooruit is én intense beleving van emoties. Als ouder van een HB kind word je voortdurend uitgedaagd.

Datzelfde subtiele gevoelsleven van je HB kind, kan zich ook laten zien in een groot verdriet om de wereld. Angst om het klimaat. Van slag zijn om een gebeurtenis op school. Zelfhaat. Je kind verlangt ernaar om gehoord te worden en alle emoties er te kunnen laten zijn. Tegelijkertijd is je kind supergevoelig voor afwijzing, oordelen, onveiligheid. Zo kunnen angst en verdriet zich vertalen in teruggetrokken, gesloten gedrag.

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is. Ik heb twee HB dochters en ik ben lang niet altijd in verbinding met mijn kinderen. Als er triggers zijn die me raken bijvoorbeeld, is het een uitdaging om in verbinding te blijven.

In deze cursus gaan we aan de slag met dit soort thema’s en leer ik je vaardigheden die bijdragen aan de verbinding tussen jou en je kind. Er is veel ruimte om met elkaar te delen en gehoord te worden. De cursus is grotendeels gebaseerd op Geweldloze Communicatie, zoals ontwikkeld door Marshall Rosenberg. Ik ben opgeleid tot trainer in dit communicatiemodel, niet CNVC gecertificeerd.

Het is een pilot cursus. Er zullen namelijk enkele geavanceerde thema’s aan bod komen waarvan ik denk dat ze enorm bijdragen aan gezinnen met hoogbegaafde kinderen. Tegelijkertijd wil ik er zorg voor dragen dat de uitdaging voor jullie als cursisten een plezierig niveau heeft. Na de cursus zal ik evalueren of ik de cursus een vervolg geef en of ik hetzelfde programma wil volgen.

Het gaat om vier zaterdagen: 28/9, 5/10, 12/10 en 19/10. De cursus vindt plaats in Utrecht, op een locatie die goed bereikbaar is met OV en auto (gratis parkeren).

Je betaalt vooraf een vaste onkostenvergoeding van €30,-. Daarmee is je plaats gereserveerd. De onkosten worden gemaakt ongeacht je aanwezigheid en daarom zal ik dit bedrag helaas niet terugstorten als je onverhoopt verhinderd bent.

Ik geef je deze cursus op basis van de gift economy. Wat betekent dat? Na afloop van de cursus bepaal je zelf wat je overmaakt voor het ontvangen van de cursus, op basis van een weging van de waarde die de cursus voor jou had, je inkomen én mijn behoefte als trainer aan een duurzaam inkomen. Ter indicatie: een dergelijke cursus kost meestal tussen de €190,- en €300,-.

Wil je je opgeven? Mail dan naar info@empathiepraktijk.nl! Ik heb ruimte voor maximaal 8 cursisten. Wegens afmeldingen zijn er plaatsen vrijgekomen, meld je snel aan!

Ik vind het fijn als je in je aanmelding verteld hoeveel kinderen je hebt en hoe oud ze zijn, om een beeld te hebben van de groepsamenstelling. En omdat emotionele veiligheid heel belangrijk is in de cursus, hoor ik het ook graag als je (fysieke/emotionele) trauma’s hebt die geraakt zouden kunnen worden. Dan kan ik rekening houden met jouw triggers. Tot slot is je telefoonnummer ook handig, zodat ik je kan bereiken bij onvoorziene omstandigheden.

Tot snel!

Rosa
info@empathiepraktijk.nl