DSC_5097
CSC_3556
pexels-photo-2480948

NATUURLIJK OUDERSCHAP

Hechtingsbevorderend Ouderschap Vanuit Behoefte & Verbinding, Passend Bij De Biologische Norm

Kies Nu Voor Verbinding & Zelfzorg!

Baby's vragen om Bewust & Natuurlijk Ouderschap

Stel je eens voor. Je hebt net een baby gekregen. Je hebt de babykamer zorgvuldig ingericht met de liefste spulletjes. En je baby? Ze wil er niet slapen. Ze huilt. Ze wil bij jou zijn. En die 8 voedingen per dag? Het lijken er meer een stuk of 15 te worden. Minstens. Haar speen spuugt ze uit en in de kinderwagen gaat ze huilen. Daar zit je dan. Waaaah! Wat nu!

<< Ouderschap Volgens de Empathie Praktijk >>

Biologische Norm

Veilige Hechting

Oog Voor Behoeften

Spelen & Lachen

Emoties Uiten

Empathie & Verbinding

Klassieke Slaaptraining

Stickers Plakken

Helicopter- & Tijgerstijl

Straffen & Belonen

Afleiden & Sussen

Oordeel & Diagnose

Baby's vragen om Natuurlijk Ouderschap

De mensheid werd geboren in een tijd dat we leefden in een stam. Om ons heen waren onze verwanten en dierbaren. Baby’s groeiden groot in de armen van liefdevolle verzorgers. De biologische blauwdruk van je baby komt overeen met het leven dat we hadden in de Prehistorie. Baby’s van nu hebben na de geboorte dan ook vaak een emotionele jetlag!  Baby’s vragen je om terug te gaan naar de oorsprong en de menselijke biologische norm te volgen. Ook ouders hebben hierdoor vaak een emotionele jetlag: wie verwacht er nu een baby uit de prehistorie? Helemaal niet gek dus, als je wat begeleiding zoekt bij het aanpassen aan het leven met een oermensje.

“Present day human beings have evolved from 6,666 generations of hunter gatherers, 366 generations of farmers, 7 generations of industrialised city dwellers and 4 generations of sedentary modern humans.” Vivo Barefoot

Zelfzorg Onder Druk

Ouderschap kan heel emotioneel en intens zijn, zeker als je het slaaptekort, de hormonen & fysieke uitputting erbij optelt. Het is moeilijk om tijd te vinden voor zelfzorg en een nieuwe balans te vinden. Misschien gedraagt je kind zich heel anders dan je had verwacht, of voel jij je niet jezelf. Wanneer je daarover deelt met iemand anders, is de kans groot dat je bedolven wordt onder de adviezen. Als gevolg daarvan kun je je juist extra eenzaam en machteloos voelen. Terwijl je eigenlijk gewoon je verhaal kwijt wilde… “Als je graag écht gehoord wilt worden – of toch best advies wilt maar dan van iemand waarvan je erop vertrouwt dat ze meedenkt in jouw richting, pas nadat je gehoord bent & op jouw verzoek – dan kun je terecht bij de Empathie Praktijk.”

Hoe ondersteun je de hechting?

Hechting ontstaat in de eerste prille jaren van contact tussen het jonge kind en de verzorger. Die hechting is bepalend voor de latere sociale blauwdruk van kinderen. ‘Dr. Gabor Maté: If you don’t get the first 3 years right, you will practice remedial parenting for the rest of your life.’ Gelukkig kun je leren hoe je het ontstaan van een warme band en een veilige hechting kunt ondersteunen. In dit filmpje zie je een voorbeeld van hoe een vader liefdevol veiligheid en bedding biedt aan zijn dochter’s emoties. Wil je meer weten over het ondersteunen van de hechting van je kleintje, voor een sterke start?

Kindvolgend & Zacht

Zelf koos ik voor bewust & natuurlijk ouderschap omdat ik mijn kinderen wil volgen. Hun behoeften en de biologische norm vormen mijn leidraad. Ik vind het namelijk belangrijk om naar hun behoeften te luisteren & naar die van mijzelf en van mijn partner. Ik wil hen een veilige hechting meegeven & een goede gezondheid. Zodat ze een basis meekrijgen waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Ik ben moeder van twee dochters, met ruime ervaring in borstvoeding, nachtelijk ouderschap, samen slapen, baby zindelijkheidscommunicatie, baby lichaamstaal, babygeluiden, spel, dragen & met veel ervaring in do’s en don’ts wanneer je baby huilt. Veel baby’s slapen niet door. De mythe dat gecontroleerd laten huilen helpt, leeft tragisch genoeg nog steeds. Het is echt mogelijk een kindvolgende aanpak te kiezen die je kindje helpt om een gezond bioritme te ontwikkelen. Aan de universiteit volgde ik een cursus van twee maanden over de werking van het bioritme. Die basis en alles wat ik sindsdien leerde over baby’s en slaap, neem ik mee in het consult. Als je dat wilt help ik je graag op weg.
De Empathie Praktijk is een liefdevolle plek voor jou & je baby! ♥

Kies Nu Voor Verbinding & Zelfzorg!

Coachings-traject & Empathie Sessies

Leer meer over Natuurlijk Ouderschap

Ontvang mijn kijk op jouw omkaderde situatie

Training Baby Natuurlijk & Bewust voor Professionals

*Online via videobellen & aan de keukentafel in Utrecht, op locatie in overleg

"Nog even dit. Ik wil dat je precies weet bij wie je coaching of een cursus overweegt. Ik ben opgeleid als coach en trainer in Verbindende Communicatie & Bioloog. Een moeder bovendien, met veel eigen ervaring & veel kennis in huis over Bewust Ouderschap, Natuurlijk Ouderschap, Onvoorwaardelijk Ouderschap, Emoties, het Brein, Attachment Play & het lezen van de behoeften achter het gedrag. Ik ben dus geen psycholoog of pedagoog. Ik stel geen diagnoses, doe geen behandelingen en ben geen voorstander van veelgebruikte pedagogische methoden zoals Triple P. Hier kom je juist omdat je het anders wilt."
Rosa, Trainer & Coach
De Empathie praktijk

Emotionele Veiligheid & Verbinding

"Empathie geeft ruimte en erkenning, in het hier en nu"
Video: Joel Mitchell, Renegade Bodywork
Rosa Nederhof
Coach & Trainer

Kies Nu Voor Verbinding & Zelfzorg!

Hechting: Eerste Drie Jaar

"De eerste drie jaar van hechting, ingebed in gemeenschap, leggen de basis voor hun verdere leven."
Rosa Nederhof
Coach & Trainer

Kies Nu Voor Verbinding & Zelfzorg!

"Nog even dit. Ik wil dat je precies weet bij wie je coaching of een cursus overweegt. Ik ben opgeleid als coach en trainer in Verbindende Communicatie & Bioloog. Een moeder bovendien, met veel eigen ervaring & veel kennis in huis over Onvoorwaardelijk Ouderschap, Emoties, het Brein, Attachment Play & het lezen van de behoeften achter het gedrag. Ik ben dus geen arts of psycholoog of pedagoog. Ik stel geen diagnoses, doe geen behandelingen en ben geen voorstander van veelgebruikte pedagogische methoden zoals Triple P.
Hier kom je juist omdat je het anders wilt."
Rosa, Trainer & Coach
De Empathie praktijk
"Als je graag écht gehoord wilt worden - of toch best advies wilt maar dan van iemand waarvan je erop vertrouwt dat ze meedenkt in jouw richting, pas nadat je gehoord bent & op jouw verzoek - dan kun je terecht bij de Empathie Praktijk"
Rosa, Coach & Trainer
de empathie praktijk