Empatische Coachingsessies

Relaties
heartfriends giraf_jakhals.jpg
Transformatie
y12.png giraf_jakhals.jpg
Zelfempathie
happy small giraf_jakhals.jpg
Empowerment
25497478040_140ce47f31_k.jpg giraf_jakhals.jpg
"We verlangen allemaal naar balans; naar harmonie van binnen en naar harmonie in onze omgeving. Maar hoe dat te bereiken? Ervaringen uit het heden en verleden plaatsen een filter over onze blik, waardoor we een gekleurde realiteit beleven. Spiegeling en verheldering helpen om het grotere geheel te zien. Het lukt dan in te zien dat de realiteit die we voor onszelf creëerden, een vernauwing is van de oneindige flexibiliteit die ontstaat vanuit verbinding met behoeften."
Rosa Nederhof
Coach & Trainer

Empathie brengt verbinding & bewustzijn

Elke keer dat ik mensen zie worstelen met zichzelf, of in het contact met elkaar, zie ik hoe dit in de wortel ontstaat door losgekoppeld te zijn van behoeften. Empathie is de kracht die het mogelijk maakt om die koppeling terug te vinden. Met de Empathie Praktijk faciliteer en coach ik in menselijke empathische verbinding. In de basis bied ik steeds de verhelderende ervaring van empathie én coach ik anderen op het zelf aanleren van verbindende vaardigheden. Steeds met een ander accent, 1:1, in groepen, in workshops, cursussen, trainingen, of lezingen. De Empathie Praktijk focust op wat er gebeurt binnen én tussen mensen om hen te ondersteunen een weg te vinden die werkt voor alle betrokkenen.

Wat Is Een Empathie Sessie?

In een empathie sessie fungeer ik als space holder. Je wordt diepgaand gehoord, voorbij oordelen en gedachten, tot op het niveau van gevoelens en behoeften. Ik spiegel en vertaal jouw woorden voor je, zodat je jezelf beter begrijpt. En natuurlijk check ik bij je, of het zo klopt. Zo gehoord worden geeft veel helderheid en ontspanning. Ik ondersteun je bij het vinden van verbinding met jezelf, door naar je te luisteren en je door inzichtgevende en helende oefeningen te begeleiden. Daarnaast coach ik je waar nodig naar verbindende vaardigheden toe.

Hoe verloopt empathische coaching?

Het lijkt op een afspraak bij een psycholoog of coach. Het grote verschil is dat een psycholoog doorgaans zal starten vanuit diagnostiek. Hij/Zij stelt vast wat ‘mis’ met je is, stelt een diagnose en geeft je de bijbehorende therapie om te veranderen. Verbindende Communicatie stapt buiten dat oordelende & fixende paradigma. Er is een omdenken van gedrag en gedachten naar behoeften en gevoelens. In een empathie sessie komen antwoorden dan ook uit jouzelf. Zodra je in contact bent met met je behoeften, is er oneindige creativiteit om die te vervullen. Daarnaast kan ik je coachen in het zelf ontwikkelen van deze vaardigheden. Ik stem af op wat bij jou en je situatie past en op wat je wil en nodig hebt, met een basis van luisteren. We kunnen bij elkaar in een ruimte zijn of elkaar spreken via een medium als Skype, Zoom of telefoon.

Wil je met mij in contact komen? Mail dan naar info@empathiepraktijk.nl

  • basis1 uur
  • compleet2,5 - 3 uur
  • traject3 - 10 sessies

Testimonials 1:1

“Ik heb een 1:1 sessie bij Rosa gevolgd, met de principes van non violent communication. Rosa als coach is fijngevoelig, begaan en goed afgestemd. Haar energie was voor mij aanwezig, zacht, rustig en ruimte gevend. Rosa kan je stap voor stap meenemen en begeleiden zowel om je vraag te verhelderen en je eigen antwoorden te vinden als de vorm waarin je communiceert, waardoor meer soepelheid kan komen en doorstroom, verbinding.

De vorm en de manier waarop Rosa begeleidde waren prettig; het voelde vertrouwd genoeg om samen de diepte in te gaan. Ze bracht op een heldere en lichte manier de ‘stof’ van non violent communicatie, zodat het gemakkelijk op te nemen was. Het was mooi om zo duidelijk de kern te voelen van wat speelde. De sessie heeft bijgedragen aan meer inzicht op het thema waar ik mee kwam, en in een meer met mezelf en de ander verbonden blijvende manier van communiceren. Al met al zeker waardevol om de sessie te hebben meegemaakt: meer en nieuw inzicht, doorvoelen, en tools om mee te nemen."

Anne
Vrouw in Relatie
"Rosa heeft ons enorm geholpen in het nadenken over en benaderen van het gedrag van ons kindje. Met aandacht en compassie hoort ze je hulpvraag aan en voelt dan goed aan waar de kern zit. In haar liefdevolle advies werpt ze inzichtgevende vragen op en geeft daarnaast praktisch toepasbare tips. Dankjewel Rosa, dit smaakt naar meer!"
Laura
Moeder van een Peuter