Thuis aan de slag met Gevoelens & Behoeften?
Download hier gratis pdf printables!
Wil je alvast proeven van wat ik voor je kan doen? Hier vind je tools, tips & tricks om direct thuis mee aan de slag te gaan! Geweldloze Communicatie laat je contact maken met je gevoelens en behoeften. Om die taal vloeiend te leren is training nodig. Het is echt een kunst en een kunde. Wil écht aan de slag, neem dan contact met me op!
In onze cultuur ontwikkel je maar een hele kleine vocabulaire voor wat je voelt en nodig hebt. Dat maakt dat we gaan eisen, oordelen, ons schuldig voelen en schamen, dat we alsmaar denken dat we vanalles moeten, dat we ons naar of pleasend gaan gedragen tegen anderen. Met deze lijst leer je kennen wat je voelt en nodig hebt om vredig verbinding te maken en samen te leven.
De Empathie Praktijk helpt ouders opvoeden vanuit verbinding, zodat ouders & kinderen kunnen floreren. Door empathie te ontvangen, zelfzorg te ontwikkelen & verbindende vaardigheden aan te leren komt er balans en plezier. Als ‘opvoedbioloog’ maak ik de wetenschap van co-regulatie voor je toegankelijk. Ik leer je moderne Jagers- & Verzamelaarstaal te spreken, gebaseerd op Non Violent Communication. In essentie heb ik voor jou de plek gecreëerd die ik 10 jaar geleden zelf had willen bezoeken (en nu soms nóg wel eens)! Wat kan ik voor je doen?
Gevoelens- en behoeftenkaart van de Empathie Praktijk
Powered By EmbedPress
waarvoor is het?
Om jezelf beter te leren kennen, om je in te leven in een ander, of om een boodschap helder en oordeelvrij uit te spreken.
hoe gebruik je het?
Met je vinger ga je de lijst af, op zoek naar woorden die resoneren. De grootgedrukte woorden zijn voor de grove selectie. De woorden eronder kunnen wat meer nuance brengen.
Deze pdf printable is bedoeld om dubbelzijdig te printen. Aan de ene kant van het overzicht vind je dan een lijst met gevoelens, aan de andere kant een lijst met behoeften!
Het deck kaarten voor kinderen van 3 tot 12 jaar
Deze kaartenset met gevoelens en behoeften is speciaal ontwikkeld voor kinderen. De leeftijd is een richtlijn. Ook oudere kinderen & volwassenen kunnen er nog mee aan de slag! De kaarten kun je printen, uitknippen en eventueel lamineren.
De illustraties komen uit het boek “Respectvolle ouders, respectvolle kinderen” door Sura Hart en Victoria Kindle Hodson. Hun printables worden in diverse talen verspreid door The no fault zone.
Het deck kaarten voor kinderen & volwassenen vanaf 12 jaar
Ben je op zoek naar een grotere vocabulaire en heb je de plaatjes niet zo nodig, dan kun je deze set proberen. De gevoelens en behoeften zijn door mij vertaald uit het Engelstalige jongerendeck dat hoort bij de film ‘Behind every action there is a need’; A culture of Peace in School with NVC. Dit is het werk van Kirsten Kristensen van Kommunikation for Livet. Scroll omlaag voor de video!
3 manieren om te werken met decks van gevoelenskaarten & behoeftenkaarten
- Voel je je niet zo fijn, of juist heel blij, maar kun je het niet onder woorden brengen? Leg dan de kaarten voor je neer op tafel. Pak de kaarten met gevoelens die eruit springen. Leg ze voor je neer. Zoek er kaarten met behoeften bij, die volgens jou bij je gevoelens horen. Als het klopt, dan voel je je opgelucht en gezien. Vaak slaak je een zucht van verlichting! Woorden vinden voor wat je voelt, is hoe je ervaringen integreert. Zo bouw je aan je emotieregulatie.
- Ben je met een groep of gezin? Dan kun je de kaarten op de grond leggen in een mooie cirkel. Loop eromheen en pak de kaart die je raakt. Vertel erover aan elkaar.
- Is er ruzie thuis? Laat dan ieder de kaarten pakken die raken. Laat aan elkaar zien hoe je je voelt en wat je nodig hebt. Dan leggen we álle gekozen behoeften naast elkaar. Nu gaan jullie samen bedenken hoe al deze behoeften, dus én de behoeften van de een, én de behoeften van de ander, tegelijk vervuld kunnen worden!