DE
EMPATHIE PRAKTIJK

Facilitating & Coaching Towards
Human Empathic Connection

Kies Nu Voor Verbinding & Zelfzorg!

Empathie brengt verbinding & bewustzijn

Elke keer dat ik mensen zie worstelen met zichzelf, of in het contact met elkaar, zie ik hoe dit in de wortel ontstaat door losgekoppeld te zijn van behoeften. Empathie is de kracht die het mogelijk maakt om die koppeling terug te vinden. Met de Empathie Praktijk faciliteer en coach ik in menselijke empathische verbinding. In de basis bied ik steeds de verhelderende ervaring van empathie én coach ik anderen op het zelf aanleren van verbindende vaardigheden. Steeds met een ander accent, 1:1, in groepen, in workshops, cursussen, trainingen, of lezingen. De Empathie Praktijk focust op wat er gebeurt binnen én tussen mensen om hen te ondersteunen een weg te vinden die werkt voor alle betrokkenen.

Verbindende Communicatie

Mijn aanbod is gebaseerd op Non Violent Communication (NVC);  een simpel én diepgaand communicatiemodel. Daarnaast maak ik gebruik van aanverwant gedachtengoed. NVC/Verbindende Communicatie kent wereldwijd vele toepassingen; in 1:1 empathie sessies, coaching & counselling, mediation, relatietherapie, organisaties, politiek, oorlog,  in de opvoeding van kinderen. Bij de Empathie Praktijk ligt het accent bij coaching, empatisch & verbindend ouderschap, hoogbegaafdheid, vrouwen empowerment, chronische pijn, duurzaamheid & groepstraining. Ik hoop hiermee bij te dragen aan een groene, inclusieve, duurzame, op behoeften gebaseerde samenleving. Ik hoop in de toekomst aan te sluiten bij beroepsvereniging CNVC.

Ontdek Wat Verbinding & Empathie Voor Jou Kunnen Betekenen

Zoek je iemand die luistert en naast je gaat staan? Ben je op zoek naar iemand die je kunt vertrouwen met dat wat speelt in jouzelf, je organisatie, of je gezin? En zou je empathie, coaching of training willen ontvangen, gericht empatisch ontvangen van je innerlijk? Of op vaardigheden die bijdragen aan de verbinding tussen mensen? En zou je willen ontdekken of we een match zijn? Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende ervaring van wat je kunt verwachten als we samen gaan werken! Zou je eerst nog meer willen ontdekken over mij, mijn aanbod en mijn werkwijze? Je bent welkom om rond te kijken!

Wat Is Empathie?

"Empathie geeft erkenning voor wat leeft, in het hier en nu"
Rosa Nederhof
Coach & Trainer

De Kracht Van Kwetsbaarheid

"Hoe wonderschoon zou de wereld eruit zien als we elkaars behoeften serieus zouden nemen? Als het altijd veilig was om kwetsbaar te zijn? Als het niet ging om winnen of verliezen? Laten we samen een cultuur van kwetsbaarheid creëren als basis voor een duurzame toekomst!"
Rosa Nederhof
Coach & Trainer

Ja Tegen Kwetsbaarheid!

Facilitating & Coaching towards human empathic connection - for a green, needs based & durable planet

"Empathisch & Empowered Ouderschap Vanuit Behoefte & Verbinding"
Rosa Nederhof
Coach & Trainer

Coaching & Cursussen

Relaties
Transformatie
y12.png giraf_jakhals.jpg
Empowerment
25497478040_140ce47f31_k.jpg giraf_jakhals.jpg
"We verlangen allemaal naar harmonie van binnen en naar harmonie in onze omgeving. Maar hoe dat te bereiken? Ervaringen uit het heden en verleden plaatsen een filter over onze blik, waardoor we een gekleurde realiteit beleven. Spiegeling en verheldering helpen om het grotere geheel te zien. Het lukt dan in te zien dat de realiteit die we voor onszelf creëerden, een vernauwing is van de oneindige flexibiliteit die ontstaat vanuit verbinding met behoeften."
Rosa Nederhof
Coach & Trainer
"Gedragen besluitvorming, een aangenaam werkklimaat, klanttevredenheid, efficiënt reageren op wat er speelt, voelbare verbinding in teams & profiteren van ieders talent en inzicht. Dit zijn mogelijke resultaten die je kunt verwachten in een organisatie die werkt vanuit een cultuur van kwetsbaarheid & empathie."
Rosa Nederhof
Coach & Trainer

wie eerder met mij gewerkt hebben

Testimonials 1:1

"Rosa heeft ons enorm geholpen in het nadenken over en benaderen van het gedrag van ons kindje. Met aandacht en compassie hoort ze je hulpvraag aan en voelt dan goed aan waar de kern zit. In haar liefdevolle advies werpt ze inzichtgevende vragen op en geeft daarnaast praktisch toepasbare tips. Dankjewel Rosa, dit smaakt naar meer!"
Laura
Moeder van een Peuter
“Ik heb een 1:1 sessie bij Rosa gevolgd, met de principes van non violent communication. Rosa als coach is fijngevoelig, begaan en goed afgestemd. Haar energie was voor mij aanwezig, zacht, rustig en ruimte gevend. Rosa kan je stap voor stap meenemen en begeleiden zowel om je vraag te verhelderen en je eigen antwoorden te vinden als de vorm waarin je communiceert, waardoor meer soepelheid kan komen en doorstroom, verbinding.

De vorm en de manier waarop Rosa begeleidde waren prettig; het voelde vertrouwd genoeg om samen de diepte in te gaan. Ze bracht op een heldere en lichte manier de ‘stof’ van non violent communicatie, zodat het gemakkelijk op te nemen was. Het was mooi om zo duidelijk de kern te voelen van wat speelde. De sessie heeft bijgedragen aan meer inzicht op het thema waar ik mee kwam, en in een meer met mezelf en de ander verbonden blijvende manier van communiceren. Al met al zeker waardevol om de sessie te hebben meegemaakt: meer en nieuw inzicht, doorvoelen, en tools om mee te nemen."

Anne
Vrouw in Relatie

klaar voor verbinding?

Training & Coaching richting menselijke empathische verbinding