HB meisje
Jongen op tablet
Copyright Rosa Nederhof

HOOG-BEGAAFDE KINDEREN

CURSUSSEN & COACHING VERBINDEND OUDERSCHAP

Kies Nu Voor Verbinding & Zelfzorg!

Mini Einstein?

Hoogbegaafd: dat ben je als je een IQ>130 hebt. Heerlijk toch? Lekker makkelijk leren, op de bonnefooi door de universiteit rollen & zo beroemd worden als Einstein!

Het kan zo gaan, maar veel ouders van hoogbegaafde kinderen weten heel goed dat het niet zo makkelijk is voor een kind om hoogbegaafd te zijn. De eigenschappen die iemand  hoogbegaafd maken, zorgen er ook voor dat het schoolsysteem snel wringt. Sommige kinderen die hoogbegaafd zijn, lukt het niet meer om op school te blijven, omdat ze daar schoolschade oplopen. Ook sociaal past het niet altijd.

Ouders van hoogbegaafde kinderen krijgen thuis verdrietige, boze, overprikkelde of opgebrande kinderen. Zo word je als ouder van hoogbegaafde kinderen doorlopend tot op het bot uitgedaagd om je ouderschap opnieuw uit te vinden & schoolcarrières te begeleiden.

Intensiteit

Je kunt gemakkelijk uit verbinding raken met je hoogbegaafde kind. Er kan snel strijd ontstaan tussen jullie. Alle ingrediënten zijn ervoor aanwezig. Een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, gemak in het bedenken van argumenten, een verlangen naar autonomie dat de kalenderleeftijd vooruit is én intense beleving van emoties. Als ouder van een hoogbegaafd kind word je voortdurend uitgedaagd.

Datzelfde subtiele gevoelsleven van je hoogbegaafde kind, kan zich ook laten zien in een groot verdriet om de wereld. Angst om het klimaat. Van slag zijn om een gebeurtenis op school. Zelfhaat. Je kind verlangt ernaar om gehoord te worden en alle emoties er te kunnen laten zijn. Tegelijkertijd is je kind supergevoelig voor afwijzing, oordelen, onveiligheid. Zo kunnen angst en verdriet zich vertalen in teruggetrokken, gesloten gedrag.

Ouderschap 2.0

Hoogbegaafdheid of Uitzonderlijke Begaafdheid zijn bij de Empathie Praktijk een gegeven, zonder de focus te zijn van de coaching en cursussen. Zoek je vooral naar kennis en informatie over begaafdheid, dan ben je elders beter op je plek. Bij de Empathie Praktijk ligt de focus en expertise op het ondersteunen van de verbinding met je kind en op het ondersteunen van jou als ouder van een intens kind. Wat leeft er in jou, wat heb jij nodig om te floreren? Welke overtuigingen heb je, welke tools zijn er om je ouderschap vanuit verbinding vorm te geven, passend bij de hoogbegaafdheid van je kind? Door mijn eigen hoogbegaafdheid én ouderschap van twee (uitzonderlijk) hoogbegaafde kinderen, is er een basis van erkenning en herkenning van wat het betekent om als ouder in deze positie te staan. Je hoeft het hier niet uit te leggen, te verdedigen of te verantwoorden.

Kies Nu Voor Verbinding & Zelfzorg!

Coachings-traject & Empathie Sessies

Leer hoe je verbinding voedt &
Hoe niet

Ontvang mijn kijk op jouw omkaderde situatie

Veilige ruimte voor je kind om gehoord te worden

*Online via videobellen & aan de keukentafel in Utrecht

"Nog even dit. Ik wil dat je precies weet bij wie je coaching of een cursus overweegt. Ik ben opgeleid als coach en trainer in Verbindende Communicatie & Bioloog. Een moeder bovendien, met veel eigen ervaring & veel kennis in huis over Onvoorwaardelijk Ouderschap, Emoties, het Brein, Attachment Play & het lezen van de behoeften achter het gedrag. Ik ben dus geen psycholoog of pedagoog. Ik stel geen diagnoses, doe geen behandelingen en ben geen voorstander van veelgebruikte pedagogische methoden zoals Triple P.
Hier kom je juist omdat je het anders wilt."
Rosa, Trainer & Coach
De Empathie praktijk

(PS Tot slot is er nog dit)

Vrouwencirkel Voor Hoogbegaafde Moeders

Je komt binnen en er staat warme thee voor je klaar, chocola, noten, vers fruit. Een vaste groep hoogbegaafde vrouwen gaat voor een jaar met elkaar in verbinding. Maandelijks komen we samen. We beginnen de avond casual met een kop thee, daarna openen we de cirkel en luisteren in stilte naar elkaar. Er is ruimte voor iedereen. We delen wat in ons leeft. Van wat we meemaken met onze kinderen, tot ons ondernemerschap, being multipassionate, onze eigen hoogbegaafdheid. Alles is welkom, we zijn een warme, veilige groep. In herkenning vinden we ontspanning, in samenzijn worden we gezien. Zodat we aan het eind van de avond gehoord en gevoed, terugkeren naar ons gezin.
De cirkel is opgedragen aan Hedy Lamarr; Hollywood actrice, moeder & miskend uitvindster. Inmiddels wordt zij erkend als grondlegger van WiFi & Bluetooth technologie.