Q2
Copyright Rosa Nederhof
heartfriends

CURSUS VERBINDENDE COMMUNICATIE MET KINDEREN

+ zeg het zó dat een kind je kan horen
+ stop strijd, autoritair zijn, toegeeflijkheid
+ zie de behoefte achter kindergedrag
+ ontdek ook wat jij zélf nodig hebt
+ verbinding, efficiency & plezier!

Ja! Ik Geef Me Op

Aanrader bij intensiteit, temperament, hoogbegaafdheid & hoogsensitiviteit!

De cursus in het kort: Klaar om de kinderen achter het behang te plakken? Ontdek de behoefte achter het gedrag van je kind en jouw behoefte achter je emotie. Leer de situatie om te buigen naar verbinding. Zeg het zó dat een kind je kan horen. Cursus verbindende communicatie met kinderen; voor ouders, opvoeders, onderwijzers & pedagogisch medewerkers óf zorgprofessionals als kinderpsychologen, orthopedagogen of kindercoaches. De cursus is gebaseerd op Marshall Rosenberg’s geweldloze communicatie. Niveau: basiscursus. Zeer geschikt voor ouders die opvoeden volgens Onvoorwaardelijk Ouderschap.

Wat leer je in de cursus?

Deze cursus zoomt in op de verbale interactie tussen volwassene en kind. Wanneer raakt de verbinding tussen jullie geblokkeerd? Wat brengt de verbinding tussen jullie weer terug? We maken kennis met woorden die werken.

In deze cursus focussen we op verbinding via communicatie. Je gedachten, je oordelen, je woordkeus, je eisen, je reacties, je gevoelens en de oorsprong van kindergedrag. Achter kindergedrag zit een behoefte en ook onder jouw gevoelens en oordelen gaat een een behoefte schuil! Je leert als het ware een nieuwe taal; je vocabulaire voor gevoelens & behoeften groeit!

Elk van de 10 lessen zoomt in op een onderdeel van het Geweldloze Communicatie gespreksmodel van Marshall Rosenberg. De cursus heeft het niveau van een basiscursus. De inhoud werkt voor kinderen van alle leeftijden; zelfs je baas en partner! Wie veel te maken heeft met kinderen, zal er altijd iets uithalen. De cursus is geschikt voor ouders, opvoeders, onderwijzers, pedagogisch medewerkers en alle andere mensen die veel met kinderen te maken hebben!

Ouderschap
tegen welke boodschap zou jij sneller ja zeggen?

“Het is hier een grote teringzooi. Zo kan ik niet stofzuigen! Ga je kamer opruimen! Over 10 minuten moet het klaar zijn!”

“Als ik stof op de grond zie, drie truien en twee stapels met boeken, voel ik me onrustig. Ik gun ons orde en gezonde lucht om in te ademen. Lukt het om over 10 minuten de grond van je kamer vrij te hebben zodat ik kan stofzuigen?”

Aanrader bij Intensiteit

Deze cursus is echt een aanrader voor opvoeders van hoogbegaafde, temperamentvolle, intense of hoogsensitieve kinderen! Je kunt gemakkelijk uit verbinding raken met een hoogbegaafd kind. Alle ingrediënten voor strijd zijn aanwezig. Een sterk gevoel voor rechtvaardigheid, gemak in het bedenken van argumenten, een verlangen naar autonomie dat de kalenderleeftijd vooruit is én intense beleving van emoties. Als ouder van een intens kind word je voortdurend uitgedaagd. Helder communiceren verhoogt de kans op verbinding tussen jullie!

Datzelfde subtiele gevoelsleven van je intense kind, kan zich ook laten zien in een groot verdriet om de wereld. Angst om het klimaat, oorlog. Van slag zijn om een gebeurtenis op school. Zelfhaat. Je kind verlangt ernaar om gehoord te worden en alle emoties er te kunnen laten zijn. Tegelijkertijd is je kind supergevoelig voor afwijzing, oordelen, onveiligheid. Schooltrauma ligt op de loer. Zo kunnen angst en verdriet zich vertalen in teruggetrokken, gesloten gedrag of boosheid thuis. Door je luisterskills een upgrade te geven, draag je ontzettend bij aan het leeg laten lopen van het ventiel van je kind!

geschikt voor ouders, opvoeders, onderwijzers, pedagogisch medewerkers,
kinderpsychologen, orthopedagogen & kindercoaches!

Data, Tijden & Prijzen

 • 10 wekelijkse live online lessen
 • Aanvang de week van 9 mei, direct na de meivakantie
 • Ochtend cursus dinsdagochtend 9:30-13:30
  data mei 10/5, 17/5, 24/5, 31/5 juni 7/6, 14/6, 21/6, 28/6, juli 5/7, 12/7
 • Avond cursus: vrijdagavond 18:30 – 21:30
  data mei 13/5, 20/5, 27/5  juni 3/6, 10/6, 17/6, 24/6, juli 8/7, 15/7
 • Opgeven doe je door een mail te sturen!
 • Prijs €249,- per cursist, €349,- voor partners
 • Vervolgcursus in september Deze cursus borduurt voort op wat je geleerd hebt en helpt je om verbindende communicatie met kinderen praktisch toe te passen. We gaan in op een aantal veelvoorkomende uitdagingen en oefenen met tips & tricks om op te voeden vanuit verbinding!

Ja! Ik Geef Me Op